Lomakkeet

Lääkevahinkojen korvauskäsittely on muuttunut 1.1.2012. Vahinkoilmoitukset tehdään suoraan uudelle vakuuttajalle Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle. www.laakevahinko.fi-sivuilta löytyvät uuden yhtiön lomakkeet.

Poikkeuksena ovat vuoden 2009 rokotuskampanjaan liittyvät Pandemrix-vahingot, joiden vahinkoilmoitukset tehdään myös uudessa tilanteessa Lääkevahinkovakuutuspoolille.

Lääkevahinkovakuutuspoolin lomakkeet

Nämä lomakkeet on tarkoitettu ainoastaan Lääkevahinkovakuutuspoolin asiakkaille.

Lomakkeet on allekirjoitettava henkilökohtaisesti. Siksi niitä ei voi lähettää Lääkevahinkovakuutuspooliin sähköisesti.

Vahinkoilmoitus

Lääkevahinkoilmoitus (pdf) 

Korvaushakemus

Korvaushakemuslomake täytetään ja palautetaan vasta kun Lääkevahinkovakuutuspooli on antanut myönteisen korvauspäätöksen.

Korvaushakemus lääkevahingosta (pdf)

Korvaushakemus lääkevahingosta johtuneesta kuolemantapauksesta (pdf)

Työnantajan palkkailmoitus

Työnantaja, jolta Lääkevahinkovakuutuspooli on pyytänyt selvityksen aiheutuneen ansionmenetyksen suuruudesta, voi antaa selvityksen täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Työnantajan palkkailmoitus (pdf)

Valtakirjat

Mikäli haluat valtuuttaa jonkun toisen hoitamaan lääkevahinkoasiaasi puolestasi, voit liittää vahinkoilmoitukseesi tai myöhemmin toimittaa Lääkevahinkovakuutuspoolille tämän valtakirjan allekirjoitettuna. Valtuutuksen päättymisestä on aina ilmoitettava kirjallisesti Lääkevahinkovakuutuspoolille.

Valtakirja (pdf)

Mikäli potilas on kuollut, kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa yhden henkilön hoitamaan lääkevahinkoasiaa ja nostamaan korvaukset.

Valtakirja kuolintapausta varten (pdf)